Forside > Sporsikring > KRIMINALTEKNIKEREN

KRIMINALTEKNIKEREN

Fingeraftryk, blod, spyt og sperma. Det er bare noget af det, politiet leder efter på et gerningssted. Men spor i en kriminalsag er meget mere omfattende og kræver stor ekspertise at finde og sikre. 

Mange gange er det kriminalteknikernes erfaring, fantasi og vedholdenhed, der i sidste ende gør forskellen mellem dom eller frifindelse.

Tidligere kriminaltekniker Henrik Skov Nielsen fortæller på sit foredrag om det kriminaltekniske arbejde i de mange sager, han har stået med. Hvordan arbejder man med at indsamle spor? Hvordan griber man et gerningssted an? Og hvordan undgår man som privatperson at blive alt for påvirket af de tragiske sager?

Henrik Skov Nielsen fortæller også om dna – et af de absolut bedste kriminaltekniske spor. Men dna-spor har også sine begrænsninger og kan ikke stå alene som et bevis. Det hører publikum mere om under foredraget.

Som gerningsstedskoordinator var Henrik Skov Nielsen en af de første på gerningsstedet, da en mand udløste en bombe på Hotel Jørgensen i København. Sagen var kompleks og sporindsamlingen tog lang tid. På foredraget tager Henrik Skov Nielsen publikum med ind i maskinrummet og fortæller om de kriminaltekniske undersøgelser, de mange spændende timer og ikke mindst de konklusioner han og kollegaerne traf. Det fik stor betydning for dommen i sagen. 

Foredragsholder

Henrik Skov Nielsen
Kriminaltekniker

Emner