Forside > Retsmedicin > Mumier, mysterier og mord

Mumier, mysterier og mord

Selv de døde kan fortælle en historie, og den historie er professor i retsantropologi Niels Lynnerup god til at finde.

Han arbejder til daglig på Retsmedicinsk Institut ved Københavns Universitet, og han har været med til at finde spor i mange kriminalsager.

Udfra små og store spor i knogler, kranier eller sammenligning af, hvordan en mistænkt gerningsmand går eller står, hjælper han politiet med at lægge puslespillet i en drabssag eller andre alvorlige forbrydelser.

Blandt andet har Lynnerup været med til at udvikle analyser af gerningsmænd, som de ses på overvågningsvideo, fx ved bankrøveri.

På foredraget fortæller han om de spændende retsantropologiske undersøgelser og teknikker, der udføres for politiet, fx ved fund af skeletter og knogler.

Desuden har Niels Lynnerup igennem mange år været leder af den Antropologiske Samling – en samling af stort set alle forhistoriske skeletter, som arkæologer har udgravet i Danmark og rundt om i verden. Niels Lynnerup har således været involveret i undersøgelser af de berømte danske moselig, vikingerne på Grønland, de grønlandske mumier, Inca børne-mumier, Tycho Brahe og kong Svend Estridsen og Gorm den Gamle.

Også disse spændende fund hører publikum om til foredraget, hvor der også er tid til dialog og spørgsmål.

Foredragsholder

Niels Lynnerup
Retsantropolog

Emner