Forside > Efterforskning > TERROR OG TRYGHED I DANMARK

TERROR OG TRYGHED I DANMARK

Normalt plejer de to at stå på hver deres side af mikronfonen. Ved dette foredrag giver de sammen deres indblik i terrorens væsen.

Da terroren ramte Danmark den 14.-15. februar 2015 kom retsreporter Janni Pedersen og daværende vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen på hårdt arbejde.

Dels med at efterforske sagen, lokalisere gerningsmanden og forhindre flere drab, dels med at dække sagen i pressen med alle de etiske dilemmaer, der opstår, når gerningsmanden stadig er på fri fod.
På dette debatskabende foredrag kommer publikum helt tæt på den danske og udenlandske terrortrussel. Med udgangspunkt i erfaringer fra terrorangreb rundt om i Europa fortæller de to med viden, personlige oplevelser og indblik om terrorens væsen. Om store planlagte angreb og om de såkaldte “lonely wolfs”.
Vi hører også om de danske sager, der er kørt ved de danske retssale, hvor man får et bemærkelsesværdigt indblik i politiets efterforskningsmetoder såvel som de dømtes vej til at blive fundamentalistiske islamister.
Jens Møller Jensen og hans kollegaer har i kølvandet på de brutale terrorangreb i Europa været med til at udvikle et Manhunt-koncept, som bruges, når en farlig gerningsmand er på fri fod. På den måde sikres den hurtigst mulige anholdelse af gerningsmændene, således at trygheden kan genetableres i vores samfund.
Hør også om Janni Pedersens erfaringer i at dække terrorsagerne, der har kørt ved de danske retssale, og hvor tæt det kan komme, når man som journalist også kan være et mål.

Foredragsholdere

Janni Pedersen
Journalist

Emner