Forside > Sporsikring > DJÆVLEN LIGGER I DETALJEN

DJÆVLEN LIGGER I DETALJEN

Som kriminaltekniker gennem næsten 32 år har Bent Hytholm Jensen været tættere på menneskelig ondskab end de fleste. Han har sammen med sine kollegaer været med til minutiøst at gennemsøge gerningssteder for at finde de kriminaltekniske spor, der skal til for at løse en sag, og han har været med i opklaringen af nogle af de mest kendte danske drabssager. 

Nu har han skrevet en bog om sit liv som kriminaltekniker, Djævlen ligger i detaljen. I både bogen og foredraget af samme navn gennemgår Bent Hytholm Jensen den værktøjskasse, han har brugt i sit arbejde: Sikring af spor efter fingeraftryk, blod, dna, sål- og dækaftryk, patronhylstre og projektiler og meget andet.

Den garvede kriminaltekniker fortæller om de sager, han aldrig har glemt, hvordan det er at sidde med uopklarede danske kvindedrab, og hvordan det er at blive sendt ud i verden for at hjælpe med at identificere ofre – f.eks. efter tsunamien i Thailand, branden på Scandinavian Star og krigsforbrydelser i Rwanda. 

“Jeg håber, at min historie kan give et indtryk af, hvor små detaljer en gerningsmand en gang imellem kan fældes af, og hvor gode vi er til at opklare forbrydelser i Danmark,” fortæller Bent Hytholm Jensen. 

Foredragsholder

Bent Hytholm Jensen
Kriminaltekniker

Emner