Forside > Foredragsholdere > Hans Petter Hougen
Hougen, Retsmediciner

CV

Professor i retsmedicin, dr.med., ph.d  med over 30 års erfaring i retsmedicin på Retsmedicinsk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Medical Examiner Department, Miami, Florida og i talrige lande rundt om i verden, med et bredt interessefelt inden for faget med særligt fokus på skud- og eksplosionsskader samt anvendelse af retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde. Statsobducent i perioden 2004-2017.

Hans Petter Hougen

Retsmediciner

Med over 12.000 obduktioner i bagagen kender retsmediciner Hans Petter Hougen til opklaringen af mange af danmarkshistoriens værste forbrydelser, og fra hans mange rejser i udlandet til blandt andet folkemord i Kosovo, gangsterdrab i USA og naturkatastrofer som tsunamien i Thailand.

De senere år har Hans Petter Hougen medvirket i diverse tv-udsendelser og podcasts, særligt kendt er han nok for podcasten Danske Drabssager og serien Dødens Detektiver på Discovery.

Hans Petter Hougen skriver også den populære krimiserie Udyret, i samarbejde med forfatter Lotte Petri på Mofibo og Peoples.

I 2021 skrev han sammen med sin norske kollega Sidsel Rogde ‘Med døden på arbejde’.

I 2019 udgav han biografien  ‘Udenfor skinner solen – en retsmediciners erindringer’.

Og i 2018 udgav han samtalebogen “De 7 Dødssynder”, hvor han sammen med tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen taler om livet, døden og om hvorfor ondskab findes i os alle. Bogen er skrevet i samarbejde med forfatter Stine Bolther.

I 2023 udkommer bogen 117 måder at dø på.

Foredrag

Retsmediciner Hougen

EN RETSMEDICINERS HVERDAG

Et foredrag om at kunne glæde sig over livet, selv når døden fylder alt.

Læs mere
Krig og katastorfer

MED DØDEN PÅ ARBEJDE – i krig og katastrofer

Når danske retsmedicinere bliver sendt ud til verdens brændpunkter handler det om at identificere de døde og dokumentere deres skader.

Læs mere
Udyret

UDYRET

Når virkelighedens grumme detaljer møder krimiens barske fantasi, opstår der en troværdig og spændende historie.

Læs mere
Jepser Stein og Hougen

Mordets metodik

Mød succesforfatter Jesper Stein i et spændende samtaleforedrag med retsmediciner Hans Petter Hougen om, hvordan man skaber det troværdige fiktive drab.

Læs mere
Krig og katastrofer

Retsmedicinere i krig og katastrofer

Hans Petter Hougen er en erfaren retsmediciner som har udført mange internationale opgaver. Retsmedicinerens rolle ved krig, interne konflikter og naturkatastrofer er mangfoldige og vigtige. 

Læs mere
Tsunamien Thailand

I et kaos af døde

Da Tsunamien ramte Sydøstasien i 2004 efterlod den et langt spor af død med 225.000 ofre fra mange forskellige lande, blandt andet Danmark.

Læs mere
virkelighedens CSI

De fældende beviser – virkelighedens CSI

En gerningsmand efterlader sig altid mindst ét spor – for politiet er det blot et spørgsmål om at finde det.

Læs mere

Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning

Foredraget “Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning” afholdes med krimiekspert og anmelder ved Politiken, Bo Tao Michaëlis og professor og retsmediciner Hans Petter Hougen.

Læs mere
Fiktionsforfatter

Fra fiktion til fakta

Retsmediciner Hans Petter Hougen har flere gange gennem årene hjulpet fiktionsforfattere med at få styr på fakta i deres bestseller krimier og thrillers.

Læs mere