Forside > Foredragsholdere > Hans Petter Hougen
Retsmediciner

CV

Professor i retsmedicin, dr.med., ph.d  med over 30 års erfaring i retsmedicin på Retsmedicinsk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Medical Examiner Department, Miami, Florida og i talrige lande rundt om i verden, med et bredt interessefelt inden for faget med særligt fokus på skud- og eksplosionsskader samt anvendelse af retsmedicin i internationalt menneskerettighedsarbejde. Statsobducent i perioden 2004-2017.

Hans Petter Hougen

Retsmediciner

Retsmediciner Hans Petter Hougen har i over 30 år arbejdet i kittel og med skalpel på obduktionsstuerne. Her kan selv små spor på de døde hjælpe de levende med at forstå, hvad der er sket, og dermed har hans undersøgelser hjulpet politiet med at opklare utallige kriminalsager

Med over 12.000 obduktioner i bagagen kender Hans Petter Hougen til opklaringen af mange af danmarkshistoriens værste forbrydelser, og fra hans mange rejser i udlandet til blandt andet folkemord i Kosovo, gangsterdrab i USA og naturkatastrofer som tsunamien i Thailand.

Hans Petter Hougen er netop nu bogaktuel med ‘Med døden på arbejde’, som han har skrevet sammen med sin norske kollega Sidsel Rogde. Bogen udkom i marts 2021 på forlaget Lindhardt og Ringhof

I 2019 udgav han biografien  ‘Udenfor skinner solen – en retsmediciners erindringer’.

I 2018 udgav han samtalebogen “De 7 Dødssynder”, hvor han sammen med tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen taler om livet, døden og om hvorfor ondskab findes i os alle. Du kan lytte til en samtale om bogen i denne podcast Frøkjær og forfatterne

Foredrag

Med døden på arbejde

Med døden på arbejde

Med døden på arbejde – om retsmedicin efter krig, katastrofer, terror og tortur.

Læs mere
Udenfor skinner solen

UDENFOR SKINNER SOLEN

Når man står bøjet over et lig og beskæftiger sig med de mørke sider af samfundet, er det vigtigt at huske på at udenfor skinner solen.

Læs mere
Jepser Stein og Hougen

Mordets metodik

Mød succesforfatter Jesper Stein i et spændende samtaleforedrag med retsmediciner Hans Petter Hougen om, hvordan man skaber det troværdige fiktive drab.

Læs mere

Retsmedicinere i krig og katastrofer

Hans Petter Hougen er en erfaren retsmediciner som har udført mange internationale opgaver. Retsmedicinerens rolle ved krig, interne konflikter og naturkatastrofer er mangfoldige og vigtige. 

Læs mere
retsmediciners

En retsmediciners hverdag

I foredraget “En retsmediciners hverdag” kommer tilhørerne med ind på obduktionsstuerne og hører om retsmediciner Hans Petter Hougens mange årige arbejde, hvor han bl.a. har hjulpet politiet med at opklare utallige kriminalsager.

Læs mere
Tsunamien Thailand

I et kaos af døde

Da Tsunamien ramte Sydøstasien i 2004 efterlod den et langt spor af død med 225.000 ofre fra mange forskellige lande, blandt andet Danmark.

Læs mere
virkelighedens CSI

De fældende beviser – virkelighedens CSI

En gerningsmand efterlader sig altid mindst ét spor – for politiet er det blot et spørgsmål om at finde det.

Læs mere

Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning

Foredraget “Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning” afholdes med krimiekspert og anmelder ved Politiken, Bo Tao Michaëlis og professor og retsmediciner Hans Petter Hougen.

Læs mere
Fiktionsforfatter

Fra fiktion til fakta

Retsmediciner Hans Petter Hougen har flere gange gennem årene hjulpet fiktionsforfattere med at få styr på fakta i deres bestseller krimier og thrillers.

Læs mere