Forside > Fakta i fiktion

Fakta i fiktion

Udyret

UDYRET

Når virkelighedens grumme detaljer møder krimiens barske fantasi, opstår der en troværdig og spændende historie.

Kunsten at skabe en gerningsmand

Kunsten at skabe en gerningsmand

Bestsellerparret Kim Faber og Janni Pedersen har sammen med kriminalpsykolog Charlotte Kappel skabt en troværdig gerningsmand i bogen Kvæler.

HOLM og BOLTHER

Holm og Bolther står bag krimierne om den yngre politihistoriker Maria Just og efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin. 

Faber og Pedersen

Faber og Pedersen

Krimiforfatterparret trække på deres journalistiske erfaringer og metoder når de skruer en effektiv krimi sammen.

Vinterland

Vinterland og virkeligheden

I dette samtaleforedrag fortæller den tidligere drabschef  Jens Møller og krimiforfatterne Janni Pedersen og Kim Faber om mødet mellem den virkelige verden og den fri fantasi i et opdigtet romanunivers.

Kriminalpsykologi i fiktionens verden

Mød virkelighedens Katrine Wraa i samtale med forfatteren bag fiktionens Wraa…

Jepser Stein og Hougen

Mordets metodik

Mød succesforfatter Jesper Stein i et spændende samtaleforedrag med retsmediciner Hans Petter Hougen om, hvordan man skaber det troværdige fiktive drab.

Ove Dahl Sara Blædel

Ove Dahl og Sara Blædel

Inspirationen til hovedpersonen Louise Rick i krimiforfatter Sara Blædels populære univers kom fra Københavns Politis drabsafdeling. Og det var et opkald fra daværende drabschef, Ove Dahl, som satte gang i hendes karriere som bestseller-forfatter.

Brug true crime

Brug true crime i din bog

På dette foredrag får du insiderviden og gode råd, hvis du selv går med en true-crime forfatter i maven eller gerne vil bruge rigtig fakta i din fiktionsbog.

Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning

Foredraget “Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning” afholdes med krimiekspert og anmelder ved Politiken, Bo Tao Michaëlis og professor og retsmediciner Hans Petter Hougen.