Drabschef

CV

Ove Dahl har i samarbejde med forfatter Stine Bolther udgivet følgende bøger:

Drabschefen (2006)
Drabschefen Nye Sager (2012)

https://politikensforlag.dk/ove-dahl

I samarbejde med Kurt Kragh og Stine Bolther:

Drabscheferne De Største Sager (2016)

 

 

Ove Dahl

Drabschef

Ove Dahl, den landskendte tidligere drabschef ved Københavns Politi, har flere gange stået i spidsen for efterforskningen af en række spektakulære drabssager.

Blandt hans mange spændende sager er drabet på den norske stewardesse på SAS-hotellet på Amager, jagten på en af danmarkshistoriens største forbrydere: Amagermanden, sagen om det parterede lig af en københavnsk taxachauffør og det stadigt uopklarede kvindedrab på den 18-årige Stine Geisler.

Gennem sin mangeårige karriere har Ove Dahl set det meste – og det værste – og man får som tilskuer til hans foredrag et unikt indblik i en drabschefs mange overvejelser i vejen hen til opklaringen af et drab. Ove Dahl holder også foredrag sammen med den tidligere drabschef ved Rejseholdet, Kurt Kragh.

I samarbejde med forfatter Stine Bolther har Ove Dahl skrevet fire bøger om sit liv og arbejde. Den seneste udkom i september 2022 på Politikens Forlag, og det er en samtalebog med Kurt Kragh. Titlen er ‘Drabscheferne – fra drab til dom’.

Foredrag

Ove Dahl Sara Blædel

Ove Dahl og Sara Blædel

Inspirationen til hovedpersonen Louise Rick i krimiforfatter Sara Blædels populære univers kom fra Københavns Politis drabsafdeling. Og det var et opkald fra daværende drabschef, Ove Dahl, som satte gang i hendes karriere som bestseller-forfatter.

Læs mere
Drabet - den ultimative forbrydelse

Drabet – den ultimative forbrydelse

Den landskendte tidligere drabschef ved Københavns Politi har flere gange stået i spidsen for efterforskningen af en række spektakulære drabssager.

Læs mere
Drabscheferne

Drabscheferne: Hvorfor slår mennesker ihjel?

Mød to af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere, Ove Dahl og Kurt Kragh i et medrivende foredrag om, hvad der får et menneske til at begå den ultimative forbrydelse.

Læs mere