Forside > Foredragsholdere > Martin Wittrup Enggaard
Martin Wittrup Enggaard

CV

(f. 1985) Ansat i Københavns Politi siden 2008. Fra 2012 som efterforsker og siden 2014 i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet med drabs-området, sagsstyring, DNA og ‘cold cases’ som speciale.

Martin Wittrup Enggaard

Efterforsker

Som 10-årig skrev Martin Wittrup Enggaard stile i skolen om at opklare drab. Drømmen om at arbejde med efterforskning af drabssager blev en realitet, da han startede i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet i Københavns Politi. Drømmen og fascinationen af sagerne er i dag forvandlet til en fascination af det faglige aspekt.

I dag er han ansat som drabsefterforsker ved Københavns Politi med sagsstyring, dna og “cold cases” som speciale. Derudover er han en del af politiets nationale drabsgruppe, som kan blive tilkaldt, hvis sagerne ikke bliver løst i starten af en efterforskning.

 

I juni 2022 fremsatte han et borgerforslag med titlen “Dansk Politi skal kunne bruge genetisk slægtsforskning i efterforskning af drab og grov personfarlig kriminalitet”. Borgerforslaget fik hurtigt over 50.000 støtter og blev vedtaget af Folketinget den 18. april 2023. I dag kan dansk politi også bruge slægtskabssøgning, så de også i politiets egne dna-registre kan søge efter mistænkte gerningsmænd.
Ved et møde med den daværende Justitsminister, Mattias Tesfaye foreslog Martin Wittrup Enggaard, at man indførte slægtskabssøgning i dansk politi, hvilket fik ministeren til netop at gøre dette i en pressemeddelelse dagen efter deres møde.

Du kan læse borgerforslaget her 

Foto: Jakob Boserup

Foredrag

Fældet af DNA & SLÆGTSFORSKNING 

Kombinationen af et klassisk stamtræ og dna-analyse er med til at opklare ellers uopklarede sager over hele verden.

Læs mere