Forside > Foredragsholdere > Frederik Strand
FrederikStrand

CV

Museumsleder for Politimuseet siden 2010. Har haft et længere ophold v. Interpol, afd. for organiseret kriminalitet. Cand.mag. i filosofi (2000) og i historie (2005) samt ph.d. i politihistorie.

Frederik Strand har udgivet flere bøger om efterforskning bl.a. Efterforskningens anatomi, Jagten på morderne stopper aldrig – genåbnede danske kriminalsager, Uopklaret – Danmarkshistoriens største uopklarede kriminalsager og Rejseholdets historie (s.m. Ove Kryger Rasmussen).

Frederik Strand

Museumsleder for Politimuseet

Historiker og forfatter Frederik Strand kender alt til dansk kriminalhistorie og ved, hvordan efterforskningsmetoderne har udviklet sig gennem tiderne. Han har skrevet flere bøger om både opklarede og endnu uopklarede  kriminal- og drabssager, og som museumsleder på Politimuseet har han set spor og effekter helt tæt på.

Sager som Dambus-mordet, Bombemanden fra Gladsaxe, Amagermanden og de seks kvindemord i 90ernes København er nogle af de sager, han har fundet i Rigspolitiets blodige arkiver. Frederik Strand sætter nutidens kriminalitetsbillede i et historisk og spændende perspektiv.

Foredrag

Sagen uopklaret

Sagen uopklaret

Kom med bag om politiets efterforskningsarbejde, og dyk ned i de gamle drabsarkiver, hvor en sag aldrig bliver glemt eller forældet.

Læs mere

Jagten på morderne stopper aldrig

Bogaktuelle Frederik Strand fortæller levende og med dyb indsigt om genåbnede kriminal- og drabssager. Hvor ny teknologi og nye efterforskningsmetoder tages i brug for at finde frem til gerningsmændene.

Læs mere