Forside > Foredragsholdere > Frederik Strand
Frederik Strand

CV

Museumsleder for Politimuseet siden 2010. Har haft et længere ophold v. Interpol, afd. for organiseret kriminalitet. Cand.mag. i filosofi (2000) og i historie (2005) samt ph.d. i politihistorie.

Frederik Strand har udgivet flere bøger om efterforskning bl.a. Efterforskningens anatomi, Jagten på morderne stopper aldrig – genåbnede danske kriminalsager, Uopklaret – Danmarkshistoriens største uopklarede kriminalsager og Rejseholdets historie (s.m. Ove Kryger Rasmussen).

Frederik Strand

Museumsleder for Politimuseet

Historiker og forfatter Frederik Strand kender alt til dansk kriminalhistorie og ved, hvordan efterforskningsmetoderne har udviklet sig gennem tiderne. Han har skrevet flere bøger om både opklarede og endnu uopklarede  kriminal- og drabssager, og som museumsleder på Politimuseet har han set spor og effekter helt tæt på.

Sager som Damhus-mordet, Bombemanden fra Gladsaxe, Amagermanden og de seks kvindemord i 90ernes København er nogle af de sager, han har fundet i Rigspolitiets blodige arkiver. Frederik Strand sætter nutidens kriminalitetsbillede i et historisk og spændende perspektiv.

 

Har udgivet mange bøger, blandt andet ‘Uropatruljen – Politiets Hårde Halse’, udgivet på Lindhardt og Ringhof og ‘En stump genstand‘ for Kriminalforlaget.

Foredrag

En stump genstand

En stump genstand

Et offer. En gerningsmand. Et drabsvåben.
Det er elementerne i en drabssag. Det lyder enkelt, men er det sjældent.

Læs mere

HOLM og BOLTHER

Holm og Bolther står bag krimierne om den yngre politihistoriker Maria Just og efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin. 

Læs mere
Uropatruljen

UROPATRULJEN

Politiets hårde halse kaldtes betjentene i uropatruljen, som var kendt – og berygtet – fra 1966 til 2001.

Læs mere

DE FORBUDTE BILLEDER

Utugt og usædelighed var forbudt i Danmark fra 1866 frem til 1969,hvor billedpornografien blev frigivet.

Læs mere
Uopklaret

Sagen uopklaret

Kom med bag om politiets efterforskningsarbejde, og dyk ned i de gamle drabsarkiver, hvor en sag aldrig bliver glemt eller forældet.

Læs mere

Jagten på morderne stopper aldrig

Historiker Frederik Strand fortæller levende og med dyb indsigt om genåbnede kriminal- og drabssager. Hvor ny teknologi og nye efterforskningsmetoder tages i brug for at finde frem til gerningsmændene.

Læs mere