Forside > Podcast

True Crime Podcast

Lyt til virkelighedens kriminalhistorie - fortalt af dem, der har været helt tæt på. Efterforskning, sporsikring, opklaring, rettergang og domfældelse.

DE FORBUDTE BILLEDER

Politiets fjerde inspektorat fik til opgave at bekæmpe de forbudte billeder i Danmark før pornografiens frigivelse. De beslaglagde derfor massevis af billeder, bøger og andet materiale…

GERNINGSSTEDET

Hvordan læser henholdsvis en kriminaltekniker og en drabschef et gerningssted? Hvordan arbejder virkelighedens CSI? Hvem er kriminalteknikerne i de blålige dragter, på vej ind eller ud fra et gerningsted?

KONFLIKTHÅNDTERING

Som betjent på gaden skal man ofte håndterer vold, konflikter og store følelsesudbrud.

DE PÅSATTE BRANDE

Hvor mange er pyromaner? Er det altid en mand, som bliver seksuelt opstemt af at tænde ild? Eller kan der være andre faktorer, som spiller ind?

OPKLARET

Drabschef Jens Møller Jensen har stået på gerningssteder midt om natten, talt med pårørende og mødt drabsmænd i jagten på retfærdighed.

MYSTERIET OM GRAUBALLEMANDEN

Hvorfor blev moseliget Grauballemanden slået ihjel? Var han homoseksuel og var det derfor, han blev dræbt? Og hvordan opklarede han et bankrøveri?

AT UDSPØRGE SOM EN EFTERFORSKER

Tidligere drabsefterforsker på Rejseholdet Kurt Kragh har siddet overfor mange gerningsmænd og afhørt dem på en helt særlig måde. En måde som skal få dem til at fortælle sandheden.

JEG SOM ANKLAGER

Som anklager har Jakob Buch-Jepsen gennem en årrække ført sager mod nogle af samfundets værste elementer og stillet dem til ansvar for deres ugerninger ved de danske domstole.

PROFILERING AF EN GERNINGSMAND

Kriminalpsykolog Charlotte Kappel har mange års erfaring med geografisk gerningsmandsprofilering, og hun fortæller her om det spændende speciale.

ETNISK BETJENT

Betjent Amir Rashid fortæller her om de mange spændende og ofte også ekstreme situationer, han har været i – som første mand med skjold og hjelm i begivenhedernes centrum.

NUTIDENS BØRNELOKKER

I vor tid er børnelokkere ikke længere kun mænd, som lokker børn og unge ind i bilerne med løfter om chokolade og slik.

MORFAR-MORDEREN

Hvad fik en 67-årig morfar til at afkorte et jagtvåben og tage det med i retten? For her at skyde og dræbe en advokat og såre sin tidligere svigersøn alvorligt…? Det fortæller hans forsvarsadvokat Mette Grith Stage om her.

DRABET – DEN ULTIMATIVE FORBRYDELSE

Hele 300 drab har Ove Dahl, den landskendte tidligere drabschef ved Københavns Politi beskæftiget sig med. Han har flere gange stået i spidsen for efterforskningen af en række spektakulære drabssager.

SAGEN UOPKLARET

Så længe et drab er uopklaret, forældes det aldrig i politiets register. Derfor kan morderne aldrig vide sig sikre for, hvornår efterforskerne finder den ene brik, de måske mangler for at finde frem til gerningsmanden.

AT TÆNKE SOM EN MORDER

Hvem har lyst til at sidde alene i mørket på et gerningssted, hvor der netop er blevet begået et drab?

Det har tidligere drabschef ved Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh gjort flere gange. For at tænke som en morder…

MUMIER, MYSTERIER OG MORD

Hvordan kan et skelet hjælpe politiet med at finde frem til morderen? Hør retsantropolog Niels Lynnerup fortælle her…

JAGTEN PÅ MORDERNE STOPPER ALDRIG

Frederik Strand kender alt til dansk kriminalhistorie, forbrydelse og straf. Som museumsleder på Politimuseet har han set spor og effekter helt tæt på. I podcasten her fortæller han levende om de mange spændende sager og om hvorfor jagten på morderne aldrig stopper.

DØDENS DETEKTIV

Hør tidligere kriminalteknikker Bent Hytholm Jensen fortælle om sit spændende arbejde som dødens detektiv. Fingeraftryk, blodstænk, dna og sålaftryk. Det er blot nogle af de mange spor, som kriminalteknikkerne leder efter på et gerningssted.

Forsvarsadvokaten

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage fortæller i denne podcast om livet i de mange retssale. Hun har tidligere været anklager ved politiet og statsadvokaten, og kender derfor til arbejdet på begge sider af bordet.

I et kaos af døde

I 2004 ramte en tsunami med stor kraft kyster i Sydøstasien og efterlod et kaos af død og rædsel.
Fra Danmark blev en delegation af eksperter sendt til Thailand for at hjælpe med identifikationsarbejdet. Blandt disse eksperter var professor i retsmedicin Hans Petter Hougen og efterforskningsleder Kurt Kragh.

En retsmediciners hverdag

Hvordan sporsikrer en retsmediciner vigtige spor på et offer?
Med over 30 års arbejde i kittel og med skalpel på obduktionsstuerne har professor og retsmediciner Hans Petter Hougen hjulpet politiet med at opklare utallige kriminalsager.

Med døden ved min side

Hør den kendte svenske forfatter og true crime-journalist, Joakim Palmkvist fortælle om sit liv “Med døden ved min side”.
Han kender alt til kriminaliteten i vores naboland, hvor han blandt andet kommer helt tæt på de stridende banders hovedpersoner.

DRABSCHEFERNE – HVORFOR SLÅR MENNESKER IHJEL?

Hør to af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og foredragsholdere, Ove Dahl og Kurt Kragh i samtale med forfatter Stine Bolther om, hvad der får et menneske til at begå den ultimative forbrydelse: Drabet.
Med udgangspunkt i de syv motiver til at slå ihjel: Jalousi, hævn, begær, profit, magt, udstødelse og fanatisme fortæller...

De fældende beviser – virkelighedens CSI

En gerningsmand efterlader sig altid mindst ét spor – for politiet er det blot et spørgsmål om at finde det.
Det er faktum i de mange kriminalsager, som tidligere vicekriminalinspektør Bent Hytholm Jensen og retsmediciner, professor Hans Petter Hougen har været med til at opklare som virkelighedens CSI.
Hør om arbejdet, hvor både...

På ofrenes side – en anklagers liv

Anklager Anne Birgitte Stürup har i løbet af sin 45-årige karriere stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest koldblodige forbrydere. Over 100 nævningesager har hun ført ved retten, mest kendt er nok sagen mod Amagermanden. Hør hende fortælle her…

Livet som drabschef

Hør “Roskildes Wallander”, tidligere drabschef Ove Pedersen fortælle om sin karriere med efterforskning af et utal af de mest bestialske drab, seksuelle og voldelige overgreb på børn, store ulykker, katastrofer og terror.

Når gerningsmanden er syg

I nogle drabssager er der slet ikke noget motiv. Gerningsmanden har måske hørt stemmer, og den slags uhyggelige sager fortæller mangeårige anklager Anne Birgitte Stürup om her.

Efterforskeren

Sager har der været nok af igennem Allan Juul Laugesens 40 år lange karriere som kriminalassistent. Hør om voldsomme røverier, drab, kidnapnings- og tortursager.