Forside > Foredragsholdere > Charlotte Kappel
Kriminalpsykolog

CV

Charlotte Kappel er kriminalpsykolog med en kandidatgrad i psykologi fra Københavns Universitet og en Ph.D. i forensic psychology fra Liverpool Universitet. Charlotte er ekspert i brandstiftelse og geografisk gerningsmandsprofilering, og har i flere år samarbejdet med dansk politi.

Charlotte Kappel

Kriminalpsykolog

Kriminalpsykolog Charlotte Kappel er både cand.psych. og ph.d. i forensic psychology. Hun har specialiseret sig i psykopati, brandstiftelse, profilering samt geografisk gerningsmandsprofilering.

Profilering er en efterforskningsmetode, der kan bruges til at analysere spor fra en kriminel handling og dermed indkredse gerningsmandens type og adfærd. Igennem Charlotte Kappels forskning er hun kommet frem til nogle helt særlige kendetegn og adfærdsmønstre.

Med baggrund i mange års studier har hun også viden om, hvad der skaber en psykopat eller sociopat, og hvordan man kan spotte en. Og om de brist som gør, at en psykopat kan finde på at begå nogle af de mest bestialske forbrydelser.

Ofte bliver Charlotte Kappels ekspertviden også brugt i forskellige tv-programmer, som fx Når kvinder slår ihjel på DR, og hun har desuden været inspirationskilde for forfatterparret Øbro og Tornbergs fiktive kriminalpsykolog Katrine Wraa.

I efteråret 2020 lavede TV MidtVest en portrætudsendelse med Charlotte Kappel – den kan du se her.

Se herunder, hvilke mange forskellige spændende foredrag Charlotte Kappel udbyder.

Foredrag

Samtaler i fængslet

SAMTALER I FÆNGSLET

Hvordan er det at sidde ansigt til ansigt med en forbryder? Kan man komme ind bag ondskaben?

Læs mere
Kunsten at skabe en gerningsmand

Kunsten at skabe en gerningsmand

Bestsellerparret Kim Faber og Janni Pedersen har sammen med kriminalpsykolog Charlotte Kappel skabt en troværdig gerningsmand i bogen Kvæler.

Læs mere
Psykopati

DE FARLIGE FORBRYDERE

Kriminalpsykolog Charlotte Kappel fortæller i dette foredrag om forskellige typer psykopater. Hvor går grænsen mellem en psykopat og et ubehageligt bekendtskab?

Læs mere

Kriminalpsykologi i fiktionens verden

Mød virkelighedens Katrine Wraa i samtale med forfatteren bag fiktionens Wraa…

Læs mere

De påsatte brande

Når en brand er påsat, og en pyroman er på spil, er det vigtigt for politiet hurtigst muligt at få sat en stopper for brandstifteren. Ellers kan det i værste fald koste menneskeliv.

Læs mere
Profilering

Profil af en gerningsmand

Kriminelle sætter mange spor, bevidst og ubevidst. Udfra de spor, kan der blandt andet tegnes en geografisk gerningsmandsprofilering.

Læs mere