Skip to content
Forside > Foredragsholdere > Anne Birgitte Stürup
Anklager Stürup

CV

Cand. jur, anklager igennem 45 år, nu pensioneret statsadvokat for København. Har ført over 100 nævningesager – blandt andet sager om drab, vold, voldtægt, overgreb på børn og psykisk syge kriminelle.

Anne Birgitte Stürup

Anklager

Anklager Anne Birgitte Stürup har i løbet af sin 45-årige karriere stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest koldblodige forbrydere. Over 100 nævningesager har hun ført ved retten, og flere af dem har ramt avisernes forsider: Sagen om Amagermanden, drabet på avisbuddet, voldtægtsforbrydere, fætrene der slog den italienske turist ihjel for blot at nævne et par af de modbydelige sager.

Foredrag

Stürup Stage

STüRUP OG STAGE

I dette spændende samtaleforedrag med efterfølgende debat går vi tæt på forbrydelse, rettergang og straf.

Læs mere
Samtaleforedrag

Anklageren og drabschefen

Ondskaben i det virkelige liv, overstiger enhver form for fantasi, fortæller tidligere anklager Anne Birgitte Stürup. Både hun og den tidligere drabschef for Rejseholdet Bent Isager-Nielsen har set, hvordan virkelighedens grusomheder ofte overgår fantasiens verden.

Læs mere
Anklager

På ofrenes side – en anklagers liv

Bogaktuelle anklager Anne Birgitte Stürup har i løbet af sin 45-årige karriere stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest koldblodige forbrydere.

Læs mere

Når gerningsmanden er syg

Ofte taler man om motivet til drabet. Det kan f.eks. være jalousi, hævn, penge. Men i nogle sager er der slet ikke noget motiv.

Læs mere