Forside > Foredragsholdere > Kurt Kragh
Efterforsker

CV

Kurt Kragh var ansat i Rigspolitiets Rejsehold siden 1983, hvor han primært fungerede som efterforskningsleder af en række tunge drabssager både i og uden for Danmark.

Da rejseholdets drabssektion i januar 2010 blev nedlagt, besluttede han sig for at gå på pension, og i stedet kaste sig ud i et helt nyt og spændende arbejdsliv.

Det har blandt andet betydet, at han har skrevet to bøger, arbejder på en tredje bog, er kendt fra tv og holder mange foredrag landet over.

Bogudgivelser:
At tænke som en morder (2014), People’s Press

I samarbejde med Ove Dahl og Stine Bolther:
Drabscheferne De Største Sager (2016), JP/PolitikensForlag

Kurt Kragh

Rigspolitiets Rejsehold

Den kendte efterforskningsleder ved det legendariske Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh har i sin lange politikarriere fået indgående kendskab til drabsefterforskning og opklaring af spektakulære drabssager.

Han forsøger altid at sætte sig ind i en morders tankegang, for hvem ugerningen giver mening. De 7 drabsmotiver; Hævn, Jalousi, Profit, Begær, Magt, Udstødelse og Fanatisme har Kurt Kragh brugt i efterforskningen, og sammen med psykologisk gerningsmandsprofilering har det ledt ham og efterforskerne på sporet af gerningsmanden.

Foredrag

At tænke som en morder

At tænke som en morder

Den kendte efterforskningsleder ved det legendariske Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh giver et unik indblik i hans store kendskab til drabsefterforskning og opklaring af spektakulære drabssager.

Læs mere

Lær at udspørge som en efterforsker

På foredraget giver drabsefterforsker Kurt Kragh konkrete eksempler på, hvorfor det er så vigtigt ikke at stille ledende og lukkede spørgsmål.

Læs mere

I et kaos af døde

Da Tsunamien ramte Sydøstasien i 2004 efterlod den et langt spor af død med 225.000 ofre fra mange forskellige lande, blandt andet Danmark.

Læs mere

Efterforskeren og forsvareren

Rejseholdets kendte ansigt, Kurt Kragh og den landskendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage giver på dette foredrag publikum et indblik i de mange brikker, som skal lægges, når en forbrydelse er sket.

Læs mere
Drabscheferne

Drabscheferne: Hvorfor slår mennesker ihjel?

Mød to af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere, Ove Dahl og Kurt Kragh i et medrivende foredrag om, hvad der får et menneske til at begå den ultimative forbrydelse.

Læs mere