Forside > Foredragsholdere > Kurt Kragh
Kurt Kragh

CV

Kurt Kragh var ansat i Rigspolitiets Rejsehold siden 1983, hvor han primært fungerede som efterforskningsleder af en række tunge drabssager både i og uden for Danmark.

Da rejseholdets drabssektion i januar 2010 blev nedlagt, besluttede han sig for at gå på pension, og i stedet kaste sig ud i et helt nyt og spændende arbejdsliv.

Det har blandt andet betydet, at han har skrevet to bøger, arbejder på en tredje bog, er kendt fra tv og holder mange foredrag landet over.

Bogudgivelser:
At tænke som en morder (2014), People’s Press

I samarbejde med Ove Dahl og Stine Bolther:
Drabscheferne De Største Sager (2016), JP/Politikens Forlag

Kurt Kragh

Rigspolitiets Rejsehold

Den kendte efterforskningsleder ved det legendariske Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh har i sin lange politikarriere fået indgående kendskab til drabsefterforskning og opklaring af spektakulære drabssager.

Han forsøger altid at sætte sig ind i en morders tankegang, for hvem ugerningen giver mening. De 7 drabsmotiver; Hævn, Jalousi, Profit, Begær, Magt, Udstødelse og Fanatisme har Kurt Kragh brugt i efterforskningen, og sammen med psykologisk gerningsmandsprofilering har det ledt ham og efterforskerne på sporet af gerningsmanden.

Sammen med tidligere drabschef ved Københavns Politi Ove Dahl har han udgivet to bøger, skrevet i samarbejde med forfatter Stine Bolther. Desuden udkom hans erindringer At tænke som en morder i 2014.

Foredrag

Skyldig eller frifundet

Skyldig eller frifundet

Mød forsvarsadvokat Mette Grith Stage og tidligere drabschef ved Rejseholdet Kurt Kragh til et spændende og indsigtsfuldt foredrag.

Læs mere
Kurt Kragh

BLODSPOR

Nogen kalder det familietragedier, andre siger selvmord. Rejseholdets tidligere efterforskningsleder kalder det “drab, begået af en i den nærmeste familie”.

Læs mere
At tænke som en morder

At tænke som en morder

Den kendte efterforskningsleder ved det legendariske Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh giver et unik indblik i hans store kendskab til drabsefterforskning og opklaring af spektakulære drabssager.

Læs mere
Tsunamien Thailand

I et kaos af døde

Da Tsunamien ramte Sydøstasien i 2004 efterlod den et langt spor af død med 225.000 ofre fra mange forskellige lande, blandt andet Danmark.

Læs mere
Drabscheferne

Drabscheferne: Hvorfor slår mennesker ihjel?

Mød to af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere, Ove Dahl og Kurt Kragh i et medrivende foredrag om, hvad der får et menneske til at begå den ultimative forbrydelse.

Læs mere