Foredrag
At tænke som en morder
Den kendte efterforskningsleder ved det legendariske Rigspolitiets Rejsehold, Kurt Kragh giver et unik indblik i hans store kendskab til drabsefterforskning og opklaring af spektakulære drabssager.
Bag Forbrydelsen – om terror, drab og manhunt
Janni Pedersen og Jens Møller har stået på hver deres side af mikrofonen i de største kriminalsager de sidste mange år.
BAGOM FINDSENS HEMMELIGE BOG
Hør om det hemmelige arbejde med Spionchefen – erindringer fra celle 18, fortalt af forfatteren bag.
Bander, bomber og bagmænd
Ledende politiinspektør Mogens Lauridsen har oplevet både bander, bomber og bagmænd.
BLODSPOR
Nogen kalder det familietragedier, andre siger selvmord. Rejseholdets tidligere efterforskningsleder kalder det “drab, begået af en i den nærmeste familie”.
BRUG SPORTEN OG BLIV EN SUCCES
Da Amir Rashid var barn og ungt menneske var han en af rødderne på Nørrebro i København. Men en dag flyttede familien, og han fik andet at gå op i: Sport.
Brug true crime i din bog
På dette foredrag får du insiderviden og gode råd, hvis du selv går med en true-crime forfatter i maven eller gerne vil bruge rigtig fakta i din fiktionsbog.
De fældende beviser – virkelighedens CSI
En gerningsmand efterlader sig altid mindst ét spor – for politiet er det blot et spørgsmål om at finde det.
DE FARLIGE FORBRYDERE
Kriminalpsykolog Charlotte Kappel fortæller i dette foredrag om forskellige typer psykopater. Hvor går grænsen mellem en psykopat og et ubehageligt bekendtskab?
DE FORBUDTE BILLEDER
Utugt og usædelighed var forbudt i Danmark fra 1866 frem til 1969,hvor billedpornografien blev frigivet.
De påsatte brande
Når en brand er påsat, og en pyroman er på spil, er det vigtigt for politiet hurtigst muligt at få sat en stopper for brandstifteren. Ellers kan det i værste fald koste menneskeliv.
Den kriminelle underverden
Rockerekspert og forfatter Carsten Norton går bagom de blodige episoder i mediernes overskrifter
Derfor svindlede Britta Nielsen
I 40 år havde Britta Nielsen givet penge til de svageste via sit arbejde i Socialstyrelsen. I virkeligheden stak hun millioner i sine egne lommer.
DJÆVLEN LIGGER I DETALJEN
Som kriminaltekniker gennem næsten 32 år har Bent Hytholm Jensen været tættere på menneskelig ondskab end de fleste.
Dødens detektiv
Fingeraftryk, blodstænk, dna og sålaftryk. Det er blot nogle af de mange spor, som kriminalteknikerne leder efter på et gerningssted.
Drabet – den ultimative forbrydelse
Den landskendte tidligere drabschef ved Københavns Politi har flere gange stået i spidsen for efterforskningen af en række spektakulære drabssager.
Drabscheferne: Hvorfor slår mennesker ihjel?
Mød to af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere, Ove Dahl og Kurt Kragh i et medrivende foredrag om, hvad der får et menneske til at begå den ultimative forbrydelse.
Efterforskeren
Når et røveri begås eller en drabsmand skal fanges, er det ofte efterforsker Allan Juul Laugesen og hans kollegaer, som er blevet sendt af sted.
EN KRIMIREPORTERS HVERDAG
Mød DRs Trine Maria Ilsøe, når hun åbenhjertigt fortæller om sit spændende arbejde som retskorrespondent & krimireporter.
En stump genstand
Et offer. En gerningsmand. Et drabsvåben.
Det er elementerne i en drabssag. Det lyder enkelt, men er det sjældent.
Engle dør aldrig: Historien om Hells Angels i Danmark
Hør hele historien om rockerklubben Hells Angels’ tid i Danmark. Fra 1980 til i dag, hvor de stadig eksisterer.
ETNISK POLITIBETJENT
“Jeg er født og opvokset på Nørrebro i København, hvor jeg i min barndom var en af rødderne”, fortæller den københavnske betjent, Amir Rashid.
Faber og Pedersen
Krimiforfatterparret trække på deres journalistiske erfaringer og metoder når de skruer en effektiv krimi sammen.
Forbrydelsens Sind
Hvad kan få et menneske til at gøre et andet menneske ondt? Hvordan kan nogen finde på at frihedsberøve, stalke, krænke, bruge våben eller i yderste tilfælde: Begå drab?
Forsvarsadvokaten
Mød den kendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage, som på foredraget tager publikum helt tæt på de mange straffesager og klienter, hun har haft igennem årene.
FRA ANHOLDELSE TIL DOM
Kom helt tæt på makkerparret; drabschefen og anklageren, Jens Møller Jensen og Jakob Buch-Jepsen i ubådssagen.
Fra fiktion til fakta
Retsmediciner Hans Petter Hougen har flere gange gennem årene hjulpet fiktionsforfattere med at få styr på fakta i deres bestseller krimier og thrillers.
Gangsteres gangart
Et tredobbeltdrab på Frederiksberg, et røveriforsøg mod en vekselbutik og et skud mod en civil borger under et bankkup. Hør hvordan en retsantropolog hjalp politiet i efterforskningen af de spændende sager ved at sammenligne højde, drøjde og ikke mindst måden at gå på.
GERNINGSSTEDET
Hvordan arbejder virkelighedens CSI? Hvordan læser henholdsvis en kriminaltekniker og en drabschef et gerningssted?
HOLM og BOLTHER
Holm og Bolther står bag krimierne om den yngre politihistoriker Maria Just og efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin.
Hvad de døde fortæller
Selv de døde kan fortælle en historie, og den historie kan de dygtige professorer i retsantropolologi finde og dermed hjælpe politiet.
I et kaos af døde
Da Tsunamien ramte Sydøstasien i 2004 efterlod den et langt spor af død med 225.000 ofre fra mange forskellige lande, blandt andet Danmark.
I MEDIERNES SØGELYS
Kommissæren & kriminalreporteren fortæller, hvor forskelligt de arbejder med offentligheden og på hvilke punkter, der er sammenfald.
Jagten på morderne stopper aldrig
Historiker Frederik Strand fortæller levende og med dyb indsigt om genåbnede kriminal- og drabssager. Hvor ny teknologi og nye efterforskningsmetoder tages i brug for at finde frem til gerningsmændene.
Jeg er psykopat
Kom helt tæt på psykopater, som findes i alle samfundslag og forstå deres måde at agere på.
JEG SOM ANKLAGER
Som anklager har Jakob Buch-Jepsen gennem en årrække ført sager mod nogle af samfundets værste elementer og stillet dem til ansvar for deres ugerninger ved de danske domstole.
KOMMISSÆREN – mit liv som efterforsker
Tidligere drabschef Ove Pedersen fortæller om sit liv som efterforsker og giver konkrete eksempler fra det virkelige liv.
KONFLIKTHÅNDTERING – som betjent og i civil
Som betjent på gaden skal man ofte håndterer vold, konflikter og store følelsesudbrud. Det kender Amir Rashid alt til, og han tager udgangspunkt i konkrete sager og løsninger i løbet af det to timer lange foredrag.
Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning
Foredraget “Krimi i virkelighed og fiktion – når videnskab bliver underholdning” afholdes med krimiekspert og anmelder ved Politiken, Bo Tao Michaëlis og professor og retsmediciner Hans Petter Hougen.
Kriminalpsykologi i fiktionens verden
Mød virkelighedens Katrine Wraa i samtale med forfatteren bag fiktionens Wraa…
Kundby-pigen
Hvordan kunne en 15-årig pige fra Vestsjælland ende som tiltalt og siden dømt for forsøg på terror i Danmark? Hvad skete der inden hun gik igang med at blande TATP i sin mors kælder?
Kunsten at skabe en gerningsmand
Bestsellerparret Kim Faber og Janni Pedersen har sammen med kriminalpsykolog Charlotte Kappel skabt en troværdig gerningsmand i bogen Kvæler.
KVINDEDRAB
Hver fjerde drab i Danmark er et partnerdrab. Tidligere anklager går tæt på hvorfor og hvordan det kan forhindres.
Kvindelige seriemordere
Hvorfor er kvindelige seriemorderes ofre næsten altid svagelige mennesker, såsom handikappede, børn eller ældre? Hvilke karaktertræk har en kvindelig seriemorder?
Ledelse under voldsomme hændelser
Med sine 17 års erfaring med ledelse af personale under efterforskning af de mest alvorlige forbrydelser som drab og mishandling af børn og andre uvarslede hændelser som ulykker og katastrofer, åbner den pensionerede politikommissær Ove Pedersen op for sin erfaring.
Livet som drabschef – kom med bag afspærringen
“Roskildes Wallander”, tidligere drabschef Ove Pedersen, fortæller fængende om et helt liv med efterforskning af de aller værste sager.
MED DØDEN PÅ ARBEJDE – i krig og katastrofer
Når danske retsmedicinere bliver sendt ud til verdens brændpunkter handler det om at identificere de døde og dokumentere deres skader.
Med døden ved min side
Mød den kendte svenske forfatter og true crime-journalist, Joakim Palmkvist på dette fængende foredrag om kriminaliteten i vores naboland.
MINE 30 ÅR SOM LIVVAGT
Som livvagt har han passet på dronning Margrethe, Kronprinsparret, Muhammed-kritikere, politikere fra ind- og udland og mange flere.
MØD SPIONCHEFEN
Spionchefen fortæller ærligt om sit liv som topembedsmand i Danmark og den overraskende anholdelse i 2021.
Mordets metodik
Mød succesforfatter Jesper Stein i et spændende samtaleforedrag med retsmediciner Hans Petter Hougen om, hvordan man skaber det troværdige fiktive drab.
Morfar-morderen
Hvad fik en 67-årig morfar til at afkorte et jagtvåben og tage det med i retten? For her at skyde og dræbe en advokat og såre sin tidligere svigersøn alvorligt…
Når gerningsmanden er syg
Ofte taler man om motivet til drabet. Det kan f.eks. være jalousi, hævn, penge. Men i nogle sager er der slet ikke noget motiv.
Nutidens børnelokker
I vor tid er børnelokkere ikke længere kun mænd, som lokker børn og unge ind i bilerne med løfter om chokolade og slik.
OPKLARET – Foredrag med drabschefen
Mød drabschef Jens Møller Jensen og journalist Stine Bolther i det spændende samtaleforedrag med udgangspunkt i bogen; ”Opklaret – Drabschefens Erindringer”
Ove Dahl og Sara Blædel
Inspirationen til hovedpersonen Louise Rick i krimiforfatter Sara Blædels populære univers kom fra Københavns Politis drabsafdeling. Og det var et opkald fra daværende drabschef, Ove Dahl, som satte gang i hendes karriere som bestseller-forfatter.
På ofrenes side – en anklagers liv
Bogaktuelle anklager Anne Birgitte Stürup har i løbet af sin 45-årige karriere stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks mest koldblodige forbrydere.
POLITIETS HEMMELIGE VÅBEN
Gennem 40 år har Benny Frederiksen arbejdet ved politiet med en bred vifte af sager indenfor organiseret- og personfarlig kriminalitet.
Profil af en gerningsmand
Kriminelle sætter mange spor, bevidst og ubevidst. Udfra de spor, kan der blandt andet tegnes en geografisk gerningsmandsprofilering.
Retsmedicinere i krig og katastrofer
Hans Petter Hougen er en erfaren retsmediciner som har udført mange internationale opgaver. Retsmedicinerens rolle ved krig, interne konflikter og naturkatastrofer er mangfoldige og vigtige.
Sagen uopklaret
Kom med bag om politiets efterforskningsarbejde, og dyk ned i de gamle drabsarkiver, hvor en sag aldrig bliver glemt eller forældet.
SAMTALER I FÆNGSLET
Hvordan er det at sidde ansigt til ansigt med en forbryder? Kan man komme ind bag ondskaben?
Skyldig eller frifundet
Mød forsvarsadvokat Mette Grith Stage og tidligere drabschef ved Rejseholdet Kurt Kragh til et spændende og indsigtsfuldt foredrag.
UDYRET
Når virkelighedens grumme detaljer møder krimiens barske fantasi, opstår der en troværdig og spændende historie.
UROPATRULJEN
Politiets hårde halse kaldtes betjentene i uropatruljen, som var kendt – og berygtet – fra 1966 til 2001.
Vinterland og virkeligheden
I dette samtaleforedrag fortæller den tidligere drabschef Jens Møller og krimiforfatterne Janni Pedersen og Kim Faber om mødet mellem den virkelige verden og den fri fantasi i et opdigtet romanunivers.
VLADO PÅ POLITIJAGT
Siden 2009 har færdselsbetjent Vlado Lentz været med i det populære tv-program Politijagt, og nu holder han foredrag om sit spændende liv.