Forside > Sporsikring > Dødens detektiv

Dødens detektiv

Fingeraftryk, blodstænk, dna og sålaftryk. Det er blot nogle af de mange spor, som kriminalteknikkerne leder efter på et gerningssted.

Tidligere vicekriminalinspektør og kriminalteknikker, Bent Hytholm Jensen fortæller om sit spændende arbejdsliv som en af dødens detektiver. Han har været helt tæt på kendte sager som f.eks. Lundinsagen, hvor en mor og to børn blev slået ihjel, drabet på en 10-årig pige i Brøndby, drabet på en lille pige i Benløse, drab og efterfølgende partering af thailandsk kvinde, der blev fundet i Københavns havn og sagen om Amagermanden.

Sammen med sine medarbejdere i de hvide overtræksdragter fra gerningsstedsgruppen hos Nationalt Kriminalteknisk Center har Bent Hytholm Jensen været med til at finde mange af de afgørende spor og fældende beviser, som dels har ledt politiet på sporet af gerningsmanden og efterfølgende har været med til at få drabsmænd, voldtægtsforbrydere og røvere dømt i retten.

Han har derudover også været involveret i identifikationsarbejde af omkomne både på skibet Scandinavian Star og i forbindelse med Tsunamien i 2004, hvor han var udsendt 3 gange som teamleder for et hold af kriminalteknikere, retsmedicinere og tandlæger.

Foredragsholder

Bent Hytholm Jensen
Kriminaltekniker

Emner