Forside > Politi og Beredskab > ETNISK POLITIBETJENT

ETNISK POLITIBETJENT

“Jeg er født og opvokset på Nørrebro i København, hvor jeg i min barndom var en af rødderne”, fortæller den københavnske betjent, Amir Rashid. Han fortsætter:

“Min far tog en dag en beslutning om at flytte væk fra det kriminelle miljø på Nørrebro. Denne beslutning betød senere, at jeg trods dårlige kår, var en af de første politibetjente af anden etnisk herkomst der blev ansat i Dansk Politi”.

Hans foredrag “Etnisk politibetjent” er en hudløs ærlig fortælling om en tværkulturel opvækst i Danmark. En fortælling, som starter som så mange andres, med en far der forlader sin familie i hjemlandet, for at rejse til Danmark så han kan tjene penge og forsørge familien.

Om sportslig succes på det Danske Taekwondo Landshold, og hvordan disciplinen og respekten fra sporten har været med til at skabe succes i andre aspekter af Amirs liv.

Han fortæller om konkrete episoder, hvor han har stået ansigt til ansigt med sine gamle venner – han i uniform, dem i håndjern. Og hvordan man takler situationer som, at blive kaldt ”forræder” og “kokosnød” af andre unge på Nørrebro.

Foredragsholder

Amir Rashid
Politikommisær

Emner