Forside > Efterforskning > GERNINGSSTEDET

GERNINGSSTEDET

Hvordan arbejder virkelighedens CSI? Hvem er kriminalteknikerne i de blålige dragter, på vej ind eller ud fra et gerningsted? Hvordan læser henholdsvis en kriminaltekniker og en drabschef et gerningssted?

Hvordan sikres spor, som kan være med til at fælde gerningsmanden, og hvad kan efterforskerne umiddelbart bruge fra gerningsstedet til jagten på gerningsmanden, mens de stadig venter på teknikernes erklæringer.

Det kan du komme helt tæt på, når tidligere kriminaltekniker og gerningsstedsleder Bent Hytholm Jensen sammen med tidligere drabschef og efterforsker Jens Møller Jensen gennemgår en “ægte” gerningstedsundersøgelse.

Kom helt tæt på sporsikring, blodstænkanalyse og fældende beviser. Se hvordan et fingeraftryk eller sålaftryk sikres, og hvordan selv små detaljer siger efterforskerne meget om, hvad der er sket.

Med eksempler fra det virkelige liv vil de to garvede politifolk fortælle om det, der sker bag politiafspærringen på et gerningssted. Hvad er de afgørende beviser, der kan føre til endelig domfældelse.

Publikum kommer helt tæt på og kan aktivt tage del i undersøgelsen. Der vil også være tid til dialog og spørgsmål.

Foredragsholdere

Bent Hytholm Jensen
Kriminaltekniker

Emner