Forside > Efterforskning > Man jager et bæst og fanger et menneske

Man jager et bæst og fanger et menneske

”Alle kvinder kan blive voldtaget – bare ikke af den samme type mand”, siger tidligere politiinspektør, drabschef og chef for Rejseholdet, Bent Isager-Nielsen.
Sammen med den tidligere anklager Anne Birgitte Stürup går de to tæt på forbrydelse og straf, og de fortæller om, hvordan virkelighedens grusomheder ofte overgår fantasiens verden.
Drab, voldtægter og mordbrand er blandt de sager, de to har stået med og fortæller om. De har arbejdet med motiverne til de grove sager, og de har begge mødt og arbejdet med mennesker, der har begået onde handlinger.
De har i deres lange arbejdsliv set mange af livet skyggesider, og de kommer i dette samtaleforedrag gennem mange konkrete og kendte sager med deres bud på, hvordan det er at ”jage et bæst og fange et menneske”.
– Det, der har drevet os er, at vi er på ofrenes side, og at det er for deres skyld, at vi har knoklet med opklaring og domfældelse, siger tidligere anklager Anne Birgitte Stürup. Hendes erindringer er udkommet som bog under netop titlen “På ofrenes side” på forlaget Lindhardt og Ringhof.
”Man jager et bæst og fanger et menneske” er også titlen og bestselleren af og om Bent Isager-Nielsen, også udgivet på Lindhardt og Ringhof.

Foredragsholdere

Bent Isager-Nielsen
Drabschef

Emner