Forside > Politi og Beredskab > POLITI OG PUSHER STREET

POLITI OG PUSHER STREET

Da Christiania officielt blev “etableret” som en fristad den 26. september 1971, var hash udbredt, men ikke “officielt” anerkendt på Staden – og der fandtes derfor heller ikke noget systematisk hashsalg, som kunne lokaliseres til en særlig gade eller et særligt område. Hashen blev dog op igennem 1970’erne et definerende træk ved Christiania, og udviklingen tog særligt fart i forlængelse af en skærpet konflikt med politiet, herunder særligt med Uropatruljen. Det fortæller tidligere ledende politiinspektør Mogens Lauridsen om på dette spændende, historiske foredrag.

Hør historien om Pusher Street og christianitternes kamp med politiet. Indtoget af rockere i den verdensberømte gade, utallige rydninger af hashboderne og endelig hvordan Pusher Street og handlen med hash og hårde stoffer på Christiania måske snart er historie.

Planen er, at Pusher Street skal blive forvandlet til en gade i Fristaden med fællesspisning, iværksætterhuse og festival.

Mogens Lauridsen vil under foredraget fortælle historien og de udfordringer, han stod overfor. Både da han var en del af Uropatruljen og senere var leder ved Københavns politi.

Der vil også være tid til spørgsmål fra publikum.

Foredragsholder

Mogens Lauridsen
Politiinspektør

Emner