Forside > Politi og Beredskab > UROPATRULJEN

UROPATRULJEN

På dette eksklusive foredrag kommer publikum med på en spændende rejse igennem uropatruljens mange år og spektakulære sager.

Historiker og forfatter Frederik Strand fortæller sammen med tidligere urobetjent, Mogens Lauridsen om uropatruljens arbejde.

Betjentene optrådte i civil for at komme tættere på narkomiljøet, hvilket fra starten gav anledning til kritik både internt og eksternt.

Uropatruljen fik med tiden ry for at være politiets hårde halse, der blev sat ind, hvor det gik hårdest til: Verdensbankurolighederne, Slaget om Byggeren, hashhandlen på Christiania og på Vesterbro, BZ-aktioner og rockerrelaterede sager.

Den sidste store begivenhed var Nørrebro-urolighederne 18. maj 1993, hvor billederne af stenkastende urobetjente var dråben, der fik bægeret til at løbe over.

På foredraget tager Frederik Strand udgangspunkt i sin bog “Uropatruljen – Politiets Hårde Halse”, og stiller spørgsmålet:

Gik de over stregen i deres hårdhændede arbejde på gadeplan eller var de blot dygtige betjente, der udførte et politiarbejde i den spidse ende?

 

Bogen “Uropatruljen Politiets Hårde Halse” udkom på Lindhardt og Ringhof den 10. september 2020.

Foto af Mogens Lauridsen taget af Les Kaner, foto af Frederik Strand taget af Thomas A.

Foredragsholdere

Frederik Strand
Museumsleder for Politimuseet

Mogens Lauridsen
Politiinspektør

Emner