Forside > Nyheder > KOM TIL CRIMETALK

KOM TIL CRIMETALK

Crimetalk Jesper Stein

Kom helt tæt på tankerne og arbejdet bag Jesper Steins bestseller-krimier, når professor i retsmedicin, Hans Petter Hougen inviterer ham til en ikke helt almindelig samtale om det arbejde, der foregår på virkelighedens gerningssteder og obduktionsstuer.

Hvad er det, der drager ved et gerningssted? Hvad kan et lig fortælle om gerningsmanden? Og hvordan skabes det troværdige, fiktive drab?

Mød succesforfatter Jesper Stein i et spændende samtaleforedrag med professor i retsmedicin Hans Petter Hougen om, hvordan man skaber det troværdige, fiktive drab.

De to mænd kommer til:

Hør hvordan Jesper Stein bruger virkelighedens grusomhed i sine bøger om vicepolitikommissær Axel Steen, hvor sjette bind, Solo, er i top på bestsellerlisterne.
– Jeg kan ikke skrive om noget, jeg ikke ved noget om, siger Jesper Stein, som ofte mødes, mailer og ringer til retsmediciner Hans Petter Hougen under skriveprocessen. Det kan være spørgsmål om dødsmåder eller konkrete detaljer som, om man kan græde blod, hvis man er død.

Samtalerne sætter professor Hougen stor pris på – og masser af tid af til:
– Jesper er ivrig, engageret, spørgelysten og detaljeorienteret. Han skriver 100 spørgsmål, og jeg beder ham ringe. Det er lettere for mig. En klassisk kommentar fra Stein er: ”Det gør ikke noget, hvis det er lidt blodigt”

Hans Petter Hougen fortæller levende og indgående om sit spændende liv som retsmediciner i kittel og med skalpel. Jesper Stein fortæller om processen med den seneste bog, Solo, og fortæller om, hvordan han altid sørger for, at fagpersoner læser dele af manuskriptet. På den måde er hans bestsellers bygget på både fiktion og fakta.

Fun-fact:
Faktisk er den fiktive svenske retsmediciner Lennart i Axel Steen-serien delvist inspireret af virkelighedens retsmediciner Hans Petter Hougen.

Oplev en helt særlig aften i godt selskab med de to herrer – tilsat muntre anekdoter, gys og gru fra både den fiktive og virkelighedens verden.

 

BILLETTER PÅ TICKETMASTER

Nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så sørger vi for at holde dig opdateret om nye foredrag, billetsalg og foredragskalender.

Vi udsender nyhedsbrevet 8-10 gange årligt.