Forside > Krigskorrespondent > Ukraines krig bag kulissen

Ukraines krig bag kulissen

Hvordan er det at stå midt i krigen i Ukraine? Interviewe civile og soldater, se krigens ødelæggelser og opleve en granat slå ned ganske få meter fra en?

På dette foredrag vil korrespondent Thea Pedersen tage publikum med bag kulissen og give et unikt og personligt indblik i hendes liv som krigsreporter. Hun vil afsløre de mange lavpraktiske, personlige og daglige udfordringer fra et liv i felten. Og  med ord, fotos og videooptagelser viser hun en hektisk hverdag fuld af sikkerhedsspørgsmål, etiske overvejelser, prioritering af historier og lokale relationer.

Hør blandt andet om hendes møde med russiske krigsfanger, danske dronespecialister og en træt præsident Zelensky. Hør om de mørkeste øjeblikke i konflikten, om krigstraumet i Butja, om at stå i en massegrav i Izium og om de personlige ar, når soldater, man har boet med, bliver dræbt.

Få indblik i ukueligheden blandt den ukrainske befolkning og forstå, hvordan Thea konstant må være parat til at tilpasse sig og træffe afgørende beslutninger, da alt kan ændre sig drastisk time for time i en krigszone.

Publikum kan se frem til at komme helt tæt på krigens virkelighed – set gennem Thea Pedersens øjne.

 

 

Foredragsholder

Thea Pedersen
Journalist og fotograf

Emner