Forside > Foredragsholdere > Thea Pedersen
Thea Pedersen

CV

(f. 1977), selvstændig journalist og fotograf med fokus på verdens brændpunkter og siden 2022 fast freelancekorrespondent for Jyllands-Posten i Ukraine. Tidligere Nyheds-, Kriminalreporter og USA-korrespondent på Ekstra Bladet.

Siden 2017 har Thea Pedersen rejst til en lang række af verdens brændpunkter for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer for en bred vifte af danske og internationale medier.

Cavlingnomineret for dokumentaren Metoo – Sexisme Bag Skærmen (2022).

Desuden har Thea Pedersen skrevet flere bøger, bl.a. sammen med den tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen I Lovens Navn (2021) og den tidligere livvagt Torben Vighs erindringer Mine 30 år som Livvagt (2022).

Thea Pedersen

Journalist og fotograf

Journalist og forfatter Thea Pedersen har bl.a. fulgt krigen imod Islamisk Stat under offensiven i Mosul og Raqqa samt efterdønningerne af det knuste kalifat fra fængsler og fangelejre i Syrien. Hun har dækket den humanitære sultkatastrofe i Yemen, samt Talibans genopståen i Afghanistan, og senest opsøgt frontlinjer, hospitaler, landsbyer og russiske fangelejre under krigen i Ukraine.

Siden 2022 har hun været Jyllands-Postens korrespondent i Ukraine og har dækket krigen fra både den militære men også menneskelige frontlinje.

I felten arbejder Thea Pedersen i både ord og billeder – og altid med mennesker i centrum.

Portrætfoto: Anthon Unger

Foredrag

Min kamp for retfærdighed

MIN KAMP FOR RETFÆRDIGHED

Hvorfor er der så mange i USA, der sidder i fængsel for noget, de ikke har gjort? Hvordan er systemet bygget op, og hvad kan man gøre for at ændre det?

Læs mere
Ukraines krig - Thea Pedersen

Ukraines krig bag kulissen

Oplev Ukraine-korrespondent Thea Pedersen fortælle om sine spændende og udfordrende rejser til det krigshærgede land.

Læs mere