Forside > Foredragsholdere > Ove Pedersen
Ove P

CV

Ove Pedersen har været ansat ved politiet i over 40 år, primært som efterforskningsleder og senest drabschef hos Midt- og Vestsjællands Politi.

I 2017 valgte han at gå på pension og hellige sig foredrag og sit engagement som frivillig indenfor idrætten i Roskilde.

Ove Pedersen

Drabschef

“Roskildes Wallander”, tidligere drabschef Ove Pedersen, har ledet efterforskningen af et utal af de mest bestialske drab, seksuelle og voldelige overgreb på børn, store ulykker, katastrofer og terror.

Først ved Kriminalpolitiets Drabsafdeling på Politigården i København i 80erne, hvor den første store rockerkrig buldrede, og Bullshit-lederen Makrellen blev dræbt af Jønke, siden som drabschef i Roskilde, hvor han blandt andet ledte efterforskningen af terrorsagen fra Kundby, fugeskumsdrabet og dødsulykken på Roskilde Festivalen i 2000.

Ove Pedersen er kendt fra en række tv-, radio og podcast-udsendelser. Bl.a. Jaget vildt på Discovery Plus.

I september 2019 udkom hans erindringsbog Kommissæren – mit liv som efterforsker, som er skrevet i samarbejde med forfatter Stine Bolther.

Foredrag

I MEDIERNES SØGELYS

Kommissæren & kriminalreporteren fortæller, hvor forskelligt de arbejder med offentligheden og på hvilke punkter, der er sammenfald.

Læs mere
Kommissæren

KOMMISSÆREN – mit liv som efterforsker

Tidligere drabschef Ove Pedersen fortæller om sit liv som efterforsker og giver konkrete eksempler fra det virkelige liv.

Læs mere
Drabschef

Livet som drabschef – kom med bag afspærringen

“Roskildes Wallander”, tidligere drabschef Ove Pedersen, fortæller fængende om et helt liv med efterforskning af de aller værste sager.

Læs mere

Ledelse under voldsomme hændelser

Med sine 17 års erfaring med ledelse af personale under efterforskning af de mest alvorlige forbrydelser som drab og mishandling af børn og andre uvarslede hændelser som ulykker og katastrofer, åbner den pensionerede politikommissær Ove Pedersen op for sin erfaring.

Læs mere
Børnelokkere

Nutidens børnelokker

I vor tid er børnelokkere ikke længere kun mænd, som lokker børn og unge ind i bilerne med løfter om chokolade og slik.

Læs mere

Kundby-pigen

Hvordan kunne en 15-årig pige fra Vestsjælland ende som tiltalt og siden dømt for forsøg på terror i Danmark? Hvad skete der inden hun gik igang med at blande TATP i sin mors kælder?

Læs mere