Forside > Foredragsholdere > Sabba Mirza
Sabba Mirza

CV

(f. 1983) Cand. jur. og PhD i jura. Til daglig er Sabba Mirza CEO i My Law Story, som er en medievirksomhed målrettet den juridiske branche. Desuden har hun læst ved University of Oxford, og hun arbejder også som domsmand ved Københavns Byret.

Sabba Mirza

Har skrevet den første danske ph.d. om æresrelaterede forbrydelser i et strafferetligt perspektiv. Hun har undervist på Københavns Universitet og på Politiskolen ligesom hun i 2022 har produceret en webserie om æresrelaterede forbrydelser. Som forsker i strafferet med fokus på æresrelaterede forbrydelser har Sabba Mirza undersøgt alt fra æresdrab, tvangsægteskaber, genopdragelsesrejser, kvindelig omskæring, religiøse vielser af mindreårige, negativ social kontrol og meget mere.

I løbet af sin forskning har Sabba Mirza mødt flere ofre til æresrelaterede forbrydelser, ligesom hun løbende bliver kontaktet af hjælpsøgende kvinder fra et mørkt miljø, som kun de færreste kender til.
Sabba Mirzas afhandling er også udkommet som bog på Djøf Forlag

Foredrag

Sabba Mirza

DRAB I ÆRENS NAVN

Kom helt tæt på sandheden bag æresrelaterede forbrydelser, når ph.d. Sabba Mirza fortæller om æresvold og æresdrab i Danmark.

Læs mere